Llengua - Secció Filològica
 

Observatori de neologia

Aquesta base de dades, fruit dels treballs de l'Observatori de Neologia de la Universitat Pompeu Fabra, recull els neologismes documentats en textos generals dels anys 2010 al 2016. Són textos de premsa escrita d’àmplia difusió (com El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Ara), revistes de caràcter general (com Time Out, Butxaca o Sabors) i textos radiofònics (de La Xarxa, Catalunya Ràdio i Rac1). Convé subratllar que la tasca de l’Observatori en la recollida de neologismes és estrictament descriptiva: no es valora el grau de correcció dels neologismes documentats, tampoc es corregeixen els errors ni s’unifiquen les divergències d’ús. Volem destacar també que aquesta base de dades és possible gràcies a l’esforç generós de molts col·laboradors i al finançament sempre present de l’IEC.


ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ


Heu cercat els termes que comencen per «fil conductor»

Cerca el terme al Termcat

1 de 7 de 7 termes 

fil conductor m.

El *fil conductor* de l'obra és l'assaig d'El trio de l'Arxiduc, de Beethoven.

Time Out Teatre - 1/6/2012

fil conductor m.

El *fil conductor* del vídeo és una nena perduda al desert, enmig de la nit que, després d'una trobada màgica amb una mantis religiosa, finalment es salva amb les danses i la música d'aquest elegant insecte.

Time Out Barcelona - 16/5/2013

fil conductor m.

El *fil conductor* de Tiger Menja Zebra és la provocació.

Diari ARA - 2/7/2013

fil conductor m.

[...] la història del Barça era davant seu, rendida a la seva figura, una història en la qual Xavi ha fet de *fil conductor*.

Diari ARA - 4/6/2015

fil conductor m.

La festa es farà el 13 de març al Teatre de Blanes oberta al públic i inclourà diverses actuacions que tindran com a *fil conductor* la llengua i cultura dels països catalans.

La Marina - 1/3/2016

fil conductor m.

I si es fa com aquesta vegada, amb un *fil conductor* reivindicatiu i molt de sentit de l'humor, el resultat encara és millor.

El País - 1/3/2016

fil conductor m.

Amb un conte com a *fil conductor* i mitjançant els diferents aparells del planetari digital del museu, se simularà una lenta davallada per l’aigua per anar veient tortugues, dofins, sardines, eriçons...

La Vanguardia - 22/4/2016

Institut d'Estudis Catalans. Carrer del Carme, 47; 08001 Barcelona.
Telèfon +34 932 701 620. Fax +34 932 701 180. informacio@iec.cat - Informació legal
Amb el suport i la col·laboració de

Departament de cultura. Generalitat de Catalunya Obra Social La Caixa